Schoolverzuim in Zwolle? Kies Youngmade

Youngmade is een goede optie als jongeren uitvallen, regelmatig thuis blijven en niet lekker in hun vel zitten. Wij bieden laagdrempelig ondersteuning. We kiezen daarbij bewust voor stages in onze werkplaats, omdat dit jongeren de mogelijkheid biedt om, zonder gezichtsverlies, extra ondersteuning te krijgen. Een stage is iets om trots op te zijn.

Laagdrempelig

Schoolverzuim en hulp nodig hebben: dat kan gezichtsverlies opleveren. Stage lopen is iets wat iedere jongere wel een keer moet doen. Door stage in te zetten bij schoolverzuim, worden jongeren respectvol geholpen. 

Groei van het zelfvertrouwen

Jongeren leren werkvaardigheden en kunnen ontdekken dat ze mooie producten kunnen maken. 

Professionele begeleiding

Onze begeleiders hebben ervaring met schoolverzuim en kunnen op maat de juiste ondersteuning bieden.

Persoonlijke ontwikkeling

Bij Youngmade zetten we in op het ontwikkelen van motivatie, het verminderen van negatieve gevoelens en het vergroten van succeservaringen, met als uiteindelijk doel om schoolverzuim te verminderen 

Goede samenwerking

Wij werken intensief samen met scholen en ouders. Ook hebben we contact met andere hulpverleningsorganisaties.  

Samenwerking

Vanuit Youngmade werken we samen met andere aanbieders van jeugd GGZ en jeugdzorg. Zo werken we bijvoorbeeld samen met at.Zorg in Zwolle. Meer informatie over at.Zorg klik hier.

logo-klein-01-01

Onze visie

Youngmade gelooft dat iedereen zijn plek verdiend! Wij staan voor ontwikkeling en willen de jongeren ondersteunen bij het vinden van hun eigen weg.

Begeleider

Mijn naam is Jorn Dijkstra. Ik heb veel werkervaring in de jeugdzorg. In de afgelopen jaren merkte ik dat de overgang van school naar werk erg groot kan zijn voor jongeren. Via Youngmade wil ik, samen met mijn compagnon Freek Groot, jongeren steun bieden om deze overgang te vergemakkelijken.

Ik hou van humor, en ik ben rustig en betrouwbaar.

Jorn Dijkstra

Werkwijze!

Contact staat voor ons bovenaan. Ook een positieve insteek vinden we belangrijk: jongeren kunnen ontdekken wat ze kunnen. Vanuit een groeiend positief zelfbeeld wordt praten ook gemakkelijker.

Jongeren draaien mee in onze werkplaats. Ze doen nieuwe ervaringen op, leren ontwerpen en werken met machines zoals de lasersnijder (zie de video hiernaast). Mooie dingen maken blijkt zelfvertrouwen te bevorderen.

Door mee te draaien ontmoeten jongeren ook nieuwe mensen. In de praktijk merken wij gewoon dat het combineren van doen en praten het beste werkt. Onze aanbod sluit hier goed op aan.